25.02.2010 8 veckors stress äntligen över! :)

Hallojsan!

Vilken underbar dag det är idag:

-väckning kl 04.55 för att se på Finland-Tjeckien, och oj vilken spännande match det var, dagens kung var absolut Miikka Kiprusoff i Finlands mål, vilken man!!

-till skolan för att lämna in den äntligen färdigtskrivna uppsatsen som har deadline imoron, så en dag före känns väldigt skönt. Nu är hela denhär perioden äntligen över som jag var rädd för att skulle bli jättestressig. Men visst var den tung och hela tiden mycket att göra, o veckorna har gått väldigt snabbt, men jag har klarat alla deadliner vilket känns skönt.

-dessutom skiner solen idag så vädret är ju underbart

- har städat lägenheten, har väl lite kvar än, men älskar att hålla på med sånt när man vet att man inte har skolarbeten som väntar.

-ikväll bär det av till nattklubben Syke igen och samla pengar till vår Lapplandsresa som startar på lördan!

Ha det fint allesammans!!

Hej svejs

21.02.2010 Finland-Sverige imorgonbitti

Sitter här i Åbo o snörvlar o väntar på att klockan ska bli sängtider så jag kan gå o sova o vänta på att klockan ska ringa 06.55. Imorgonbitti är den mest spännande matchen i ishockey i OS, nämligen Finland-Sverige. Matchen kommer bli väldigt spännande och tuff för lejonen, men jag hoppas verkligen att vi tar hem det denhär gången!


Mina favoriter: Saku Koivu (11), Olli Jokinen (12) och Teemu Selänne (8), jag hoppas att denna rutinerade kedjan visar världen hur bra på hockey de är!!!

(bilden tagen från svenska.yle.fi, ifall nån undrar)

Så kom ihåg att hålla tummarna för Lejonen imorgonbitti!!!

13.02.2010 OS har äntligen börjat!

Hejsan alla såhär på lördagskvällen! Nu har OS äntligen börjat, men tyvärr på ett tråkigt sätt. Tror inte ni har kunnat missa den tragiska nyheten om den georgianska bobåkaren som åkte ut och flög rakt på en stolpe under fredagens träningar och senare avled på sjukhus. Verkligen hemskt när sådant händer.

Denhär helgen går helt i skoluppgifters tecken. Har finska uppgifter som ska vara gjorda till nästa vecka och en finskapresentation ska jag o A-S ha på onsdan. plus ännu andra uppgifter som måste läsas. Nå, 2 veckor kvar o sen åker vi till Lappland.

Som tur så har jag inte behövat sitta inne hela dan idag. Hade tur att J hade tid så vi kunde fara o spela lite innebandy innan han sku på årsfestkryssning. Alltid lika roligt att spela även om vi var väldigt några idag. På måndan åker jag och A-S efter skolan till Helsingfors o se på musikalen Play Me på svenska teatern. Har velat se den nu i ett ½ år, så ska bli kul att äntligen få se den. Det e verkligen längesen jag har sett en musikal/teater.

På tisdag är det fastlags/fettis tisdan. Då ska så gott som alla studenter i Åbo till Vårdberget för pulkaåkning och semlaätande. Kommer säkert bli en kul dag.

Dags att fortsätta med nästa finskauppgift, nämligen tiivistelmä=sammandrag! Hurraa :/

Ha det så bra!

090210 Måndagkväll

Klockan e redan 00.31 o här sitter jag ännu uppe, ajaj. nå börjar först 10.30 imorgon så får nog sova många timmar ändå. Orsaken till att jag skriver idag är att:

OLA KOM VIDARE TILL FINALEN AV MELODIFESTIVALEN!!! Vilken lättnad det var att få höra hans namn till sist. Ola är verkligen värd detta, sist han var med blev det ju bara andra chansen. Den 13.3 smäller det igen. Hoppas att Ola-Familjen hinner ladda sina kontantkort, och konton så dom kan rösta som dårar på honom!!!

Nåja, slutpratat om det.

Jaha, har väl inte så mycket mer att berätta. Var hem i helgen på en blixtvisit, hade turen att få Anna R och söta Väiski på en liten visit och promenad. Alltid lika roligt att vara med dej Anna, det blir allt för sällan. Men i mars så ses vi igen!! :D

På torsdan ska jag baka 2 plåtar pannkaka till kvällens Ärtsoppa & Punch-sitz. Ska inviga mitt yrke som vice-värdinna då. det ska bli riktigt kul, lära känna ännu mer folk. :)

Det får ni höra om sen hur det gick!

Ha det bra alla läsare

RSS 2.0