300110 i slutet av januari

Varför måste tiden gå så snabbt för? Denhär perioden e ju redan så stressig, o så ska tiden gå jättefort dessutom. Om 4 veckor sitter jag på bussen upp till Lappland. Det känns som om vi har jättemycket att fixa ännu innan vi kan åka, men det brukar väl fixa sig till slut, så hoppas att det gör det denhär gången oxå.

Denhär veckan har gått så fort, jag har hunnit spela innebandy en hel del, och blivit lockad att bli medlem i Österbottniska Nationen vid Åbo Akademi. för det första så går jag inte i Åbo Akademi och för det andra är jag inte från Österbotten. Men jag har spelat innebandy med dem nu hela hösten, och om ordförande för nationen säger att jag ska komma med och även bli vice-värdinna så måste man väl bara tacka och ta emot. Det roliga med det e ju att jag får träffa mycket nytt folk, vilket alltid e roligt!

Efter onsdagens träningar tyckte J att jag skulle komma med o spela innebandy på lördagar oxå, så om en dryg timme ska jag ut i kylan o möta J o gå o spela med nya människor igen. E så glad att jag får spela igen, har träningar onsdagar, varannan torsdag o nu kanske oxå på lördagar, vilka snälla människor som vi ha denna yra höna med o spela! O varje träning e med olika "föreningar". ÖN, Sigma, och dagens vet jag inte riktigt vad de heter, fick veta att de e kristna iallafall... haha Dessutom har jag mixed-innebandy matcher nu varje vecka med ÅKA som är en förening i min skola och vi spelar mot bland annat mina vänner i ÖN.

Efter att ni läst förra stycket så fattar ni att Anna e väldigt glad för tillfället!! Jag kan aldrig få för mycket innebandy!!!

Tills vi hörs igen!
//Anna

180110 studier studier och åter studier

Nu ska jag inte vara tråkig med mina studier igen. Var hem denna helg för att fira storebror Staffan som fyller jämnt trenoll och hans söta dotter Linnéa som blev hela 3 år!

Nu är man tillbaka till Åbo och verkligheten igen och kommer stanna kvar här tills Melodifestivalen börjar den 6.2 då Ola ska vara med, eftersom jag inte har SVT här i Åbo.

Innebandyn har kommit igång igen vilket Anna gillar skarpt. Hade vår sista match med tjejerna förra onsdan, och den vann vi! :D Sen var jag på träning med nytt gäng igen på torsdan. Eller vissa kände jag från förr eftersom det var dom som drog med mej dit! men ny plats och andra nya människor (pojkar för att vara precis). Mycket roligare att spela med pojkar, man får faktiskt passningar av dom!!! Dessutom berömmer dom en för småsaker som man tycker att e helt självklara för mej, eller självklara och självklara, att man gör MÅL! hehe
På onsdan e det träningar igen! en av sakerna i veckorna man ser fram emot nu när det enda man annars har tid med e alla uppgifter och presentationer!

Det var allt för denna gång.

Anna

090110 letar efter studiemotivation

Jaha, då har de två första dagarna i skolan flygit förbi, och jag fattar inte hur vi ska hinna göra alla uppgifter som vi har fått. Denna period är på 8 veckor. Under denna tid ska jag hinna ha

-En basgruppspresentation om en av Finlands turistregioner
-En par presentation om en finländsk ort PÅ FINSKA(!!!)
-En par presentation av en turismaktör i Finland
-En par presentation av en vetenskaplig artikel om turismen i Finland
-En vetenskaplig fackuppsats ska skrivas på några sidor som ska handla om nånting med Finlands turismstrategi, som vi läser på finska i våra läsecirklar.

Hur kul låter inte detta? Om jag ska hinna göra allt detta känns det som om jag borde börja söka material redan nu, men vet inte alls vad vi ska läsa eller vad jag ska skriva om.

Min partner i paruppgifterna e min klasskompis Victor. Tur så e han tvåspråkig så han kommer att få kämpa med mej och min finska, stackarn.

Men sen när dessa veckor är över, kommer vår klass åka på studieresa till Lappland vilket kommer bli riktigt roligt!

Nåja, nu har jag fått avreagera mig lite, ska snart försöka mej på att läsa några sidor finska. Textens rubrik låter som följande: Suomen matkailustrategia vuoteen 2020 & Toimenpideohjelma vuosille 2007-2013

Visst låter det intressant? Jag vet knappt själv vad det menas, men förhoppningsvis klarnar det när vi tillsammans med min basgrupp pratar på svenska igenom texten under läsecirklarna!



9 januari 2009 var jag och min kära hästguide-klass ut i skidspåret med Jonas för första gången. Vilka tider!!! Bilden togs då!

2010 vad ska ske detta år?

Hejsan allesammans!

Ett nytt år är här igen, och vad kommer att hända i år, det e det ingen som vet. Jag har faktiskt bara ett par  datumar färdigt inprickade i år såhär långt:

15.2. ska jag och Ann-Sofi till Hfors o titta på musikalen PlayMe som går på Svenska Teatern

27.2-4.3 ska jag och min klass åka upp till finska Lappland på en studieresa som vi har planerat helt själva. Med oss kommer att vara ett par utisar(utbyteselever) från Spanien och Frankrike tror jag det var.

12.3 ska jag på konsert med Helena till Helsingfors Ishall. Då är det igen dags för 30 Seconds To Mars.

Det är vad jag har klart såhär långt!

Skolan börjar nu igen på torsdan, kommer läsa finska denhär perioden och det ser Anna inte fram emot. Kommer bli att jobba hårt för att komma igenom den kursen. Men nu när man vet hur skolsystemet funkar så ska det väl gå, mindre facebook och mera skolarbeten!

Innebandyn fortsätter, vi har ännu 2 matcher kvar med flickorna, o sen i slutet av januari borde mixed-serien börja, då kommer jag spela med både flickor o pojkar i laget. Kul att få vara igång o spela igen, o sen att man träffat många nya människor e ju bara ett stort +!

Tyvärr kommer jag vara väldigt dålig på att uppdatera här eftersom inte min skoldag var som i Åre, nånting nytt varje dag! Men ska försöka hålla er trogna läsare uppdaterade lite nu och då!

Hoppas dethär året blir ännu roligare än förra, för det var verkligen ett bra år!

RSS 2.0