30.09.09 Vasa Baby

Imorgon (1.10) åker jag och Helena + två av mina klasskamrater Victor o Tony mot Vasa. Där ska jag och Helena hälsa på vår kära kompis Anna. Vi kommer att ha 3 hela dar tillsammans och jag hoppas på ett lyckat veckoslut i Österbotten!

Igår så hade vår skola en 90-tals sitz som inte kunde ha blivit mera lyckad. Till och med "turisterna" fick komma upp på bordet!! Bäst klädd - tävling hade vi oxå och de tre bäst klädda pojkarna går på min klass, och 2 av dom 3 bästa flickorna går på min klass, så turisterna hade verkligen satsat! Tror inte jag ska sätta upp en bild här nu. Kanske en annan gång.

Morgondagens skolarbeten är äntligen gjorda så nu ska jag gå i rimlig tid i sängs så jag orkar hela helgen!

ett inlägg om Vasa-resan kommer nästa vecka!
Trevlig helg!

Ajoo, ni svenskar som läser detta (vet iallafall att Maria gör det) så kan ni vara såå underbara och sätta en röst eller två på Team Ola i Körslaget på lördag som börjar klockan 20.00 svensk tid på TV4!! Ni vet hur mycket han betyder och eftersom jag inte själv kan rösta så hoppas jag att ni kan hjälpa mig. Tackar på förhand!

Dagens höjdpunkt, om inte helgens!

Anna skriver i Ola Svenssons gästbok på ola.cd 27.9.09:

Vill komma till körslaget!!! Måste ju visa att Finnarna stöder Team Ola!! kanske vi ses den 17.10!!

tack för senast på Grönan!!
kramar
Anna med finska flaggan!

Ola svarar några sekunder senare:
Svar:
Ta med dig den finska kungen och kom!!!


Kram Ola

Aaaaaaah måste till Stockholm, börjar få paniiiiik!!!! Varför kan jag inte få bo i Stockholm de 7 följande helgerna??

24.09 dålig på att uppdatera

Snart e det helg igen och här i Åbo e det bara bra. Denhär veckan har det bara varit skola, en singstarkväll och en lite pubrunda. Imorgon åker jag hem till Pojo igen och så en sväng till Ekenäs marknad. Var inte där förra året så ska bli helt kul att fara dit i år.

Nästa vecka blir en lite kortare vecka eftersom jag e ledig på fredan. På torsdan kommer jag och Helena åka upp till Vasa för att tillbringa helgen med Anna. Ska verkligen bli så roligt. It's been too long!

Nu ska jag fortsätta med min Friends-marathon

14.9.09 vecka 3 är igång

Nu har jag inte bloggat på en vecka igen. Har haft gulnäbbsintagning, intrositz och vilat ut under helgen. Har inga bilder från gulisen så blir inga bilder idag. Har skaffat den rätta digiboxen så nu har jag lite tv-kanaler. men fick precis veta att jag inte kan skaffa svenska kanaler så nu e jag arg igen. Hur ska jag klara av denna höst med Team Ola i Körslaget. Måste vara hos nån varje lördag så att jag får se det! Har funderat på att åka över till Sthlm igen den 15.10 om Maria låter mej komma för att se Körslaget live. Men tror det e svårt att få tag i biljetter men får se hur det blir. Skulle vara hur kul som helst iallafall! HEJA TEAM OLA!!! Blir ett lite flummigt inlägg dethär. Ska skriva lite bättre nästa gång när jag har lite mera att berätta. På torsdan åker min klass till Nagu på studieresa, kommer hem igen på fredan och åker då hem till Pojo under helgen!

Nu var det allt för denna gång

Hej svejs

Helgens bilder

Helgen kunde inte ha blivit bättre, fint väder, trevligt sällskap och en underbar gosse vid namn Ola villeha med mej på sin blogg! Jag visar lite bilder istället för att skriva. Vi gjorde inte så mycket egentligen eftersom vi satt hela lördagen på gröna lund.











dagen kunde ju inte slut bättre!
Tack för allt Ola!!


0409 Snart bär det av till Stockholm

Snart kommer Anki till Åbo. Ikväll så åker vi över till min Stockholm och till Maria. Vi ska imorgon se på Sommarkrysset live, där Ola och Måns e med. Vi kommer vara hela dan på Gröna Lund. Vi e hemma på söndagkväll igen. Ska se om jag får in ett inlägg då med lite bilder på mina favoritkillar...

Första veckan i skolan har varit riktigt kul. Ser verkligen fram emot mina år här i Åbo. Kunde inte få en bättre klass och så finns det det många nya och gamla bekanta här som man kommer ha roligt med!
Om 2 veckor ska vi åka på vår första studieresa som går till Åbolands skärgård, nämligen Nagu. Vi ska själva planera allt, vilket vi gjorde typ idag. Kommer bli riktigt kul!

Nu ska jag packa vidare inför Sverigeturen.

Hörs igen på söndan

010909 Det kommer nog bli priiiima dethär!

Skolan har kommit igång, äntligen!
Vi är ca 30 på klassen och har kanske lärt mej 10 namn på 2 dar. Har många att lära mej ännu, men har ju också 3½ år på mej så ska det nu inte gå för sig.

Nu har det varit 2 dagar av info, och i eftermiddags hade vi ett nivåtest i finska. Jag tyckte det gick bra, men så tyckte jag alltid i gymnasiet när jag hade gjort ett finska prov, eller hör-/läsförståelse, och det gjorde det aldrig. Detta var som en läsförståelse. Man skulle först läsa en text på finska och välja rätt svarsalternativ från texten. Sen lite översättningar och böjningar av ord, som jag aldrig kan lära mej, hur kan det vara så svårt...??

Nå, hörni, domdär skorna så var inte så fiffiga att gå i utan strumpor, vad fick fick jag om inte skavsår, AJ... Så nu går jag med mina vanliga skor igen tills jag vågar testa dom igen, MED strumpor...

Imorgon ska jag gå på Ready, Study, Go - mässan här i stan, får se hur många från klassen som joinar. Är en frivillig grej så knappast e det så många som kommer.

Hade Hanna på besök här på kvällen. Alltid lika trevligt att ha nån att prata hästar med, och allt annat som vi på något sätt kommer fram till med våra diskussioner... Nu ska vi se om vi sku lyckas få tag på några hästar som behövs ridas, skulle vara riktigt kul att få hålla igång ridningen nu så att inte man tappar den ännu mera.

Redan om några veckor så ska vi på studieresa, men vart vet jag inte. Får väl veta det på fredan när vi ska planera den. Vet bara att det e 17-18 september som vi ska någonstans.

Sen så har jag (redan) börjat tänka på min första praktik. Den kommer vara på 6 veckor i maj-juni nästa år. Skulle vara kul med antingen ett eventbolag, eller faktiskt ett hästturismföretag, och då såklart helst i Sverige. Så om någon råkar hitta nåt intressant, så säg till mej!! Jag e öppen för förslag. Vill verkligen få ut så mycket som möjligt av mina praktiker och då e det bäst att börja planera i tid.

Nu var det bra för idag, du e duktig som har orkat läsa dagens tråkiga inlägg...

Ha det bra, för det har jag!!

RSS 2.0